Tuesday, December 30, 2008

Thailand lästips


Resa i Thailand av Britt-Marie Bergman Saengkhamchu
Detta är en resehandbok som jag kan varmt rekommendera. Den är dessutom på svenska. Boken är skriven av någon som både är bosatt i Thailand, har en stor kärlek till landet och folket och är gift med en thailändare. Britt-Marie och hennes man Ging driver också en liten lägenhetshotell på ön Phuket. Läs hennes blog och webbsida (hon är en jäkel på att blogga och skapa webbsidor):


(Boken ingår i samma serie som min egen guide Resa till Kina. Resa i Thailand är inbunden och ges ut på Ica bokförlag. 192 sidor.)

Beskrivning av boken från Bokus webbsida:

"Thailand - mer än bara bungalower. Thailand är vita, solvarma stränder och sammetsmjukt vattten. Det är festivaler, marknader, tempel och elefanter. Det är också läcker mat, fantastisk natur och vänliga människor. Här är boken för den som vill ha en härlig semester och som vill veta mer om exotiska Thailand.
Britt-Marie Bergman Saengkhamchu guidar genom natur, kultur, matvanor och historia. Hon berättar om de klassiska sevärdheterna och de bästa stränderna, men också om egna favoritställen och pärlor som västerländska besökare sällan upptäcker. Här finns praktiska tips om hur man prutar och väljer boende, hur man reser, vad man äter och hur man undviker kulturkrockar.
Hon berättar om den thailändska hälsningen wai, hängmatterytmen, att förlora ansiktet och andra saker som är typiska för den thailändska kulturen: Varför ska man låtsas som det regnar om någon fått ett löv i håret? Varför bör man inte ge bort lotusblommor? Vad är det som är så roligt med att turister äter guava?
Denna utgåva är reviderad 2008 och utökad med ett avsnitt om Ban Krut och ett om Trang, ett relativt nytt resmål som blivit populärt bland dem som söker stillhet. Avsnittet om Khao Lak har utökats, och hela boken har uppdaterats genomgående.
Det här är idag den enda boken på marknaden som beskriver landets befolkning och vilka kulturella skillnader som finns mellan thailändare och skandinaver."

No comments:

Post a Comment