Wednesday, December 31, 2008

Thailand mera lästipsBilda förlag fortsätter sin serie intressanta bildningsböcker från Asien med en ny Thailand-titel:

Thailand: mer än sol och stränder av Bertil Lintner
Inbunden, Bilda förlag, 2008, 206 sidor

Beskrivning av boken från Bokus webbsida:

"Thailand är så mycket mer än det varma solskenslandet, så mycket mer än finkorniga palmkantade sandstränder och megastaden Bangkoks skyskrapor och tempel. Och thailändarna är så mycket mer än servicepersonal i turistnäringen.

Bertil Lintner, bosatt i landet sedan 1979, ger en bred introduktion till landet som har blivit 
svenskarnas andra hemland. Ett perfekt komplement till guideboken, för alla som vill veta mer om thailändarna, deras familjeliv, vanor och tänkesätt, mat, årstidsfester, språk och religion. Läs också om naturen, historien från Siam till Thailand, minoritetsfolken och vad som händer i landet i vår tid. Och om sju thailändska "underverk" som är okända för de flesta turister!

Rikligt bildmaterial av Susanna Asklöf . "


Sightseeing av Lapcharoensap, Rattawut

Inbunden, Norstedts (2006)

Beskrvning:
"Den unge thailändske författaren Rattawut Lapcharoensap debuterar med en samling berättelser om ett Thailand utanför turistbroschyrernas paradisbilder. Här möter vi ett land som är präglat av kulturkrocken mellan öst och väst. I till synes enkla, men känslomässigt komplexa berättelser skildrar författaren med en osviklig iakttagelseförmåga och humor vad det innebär att leva i denna del av världen. I den första berättelsen "Farangs" gör sonen till en hotellägare misstaget att förälska sig i en västerländsk flicka, vilket leder till en dramatisk uppgörelse med flickans uppblåste amerikanske pojkvän. I berättelsen "Sightseeing" reser en ung man med sin nästan blinda mor till de paradisöar hon längtat till, långt bortom turistorternas skräniga vardag."


No comments:

Post a Comment