Monday, January 5, 2009

Taichi resa med LotustravelBeihai Park, Beijing Photo©Ingrid Booz Morejohn
Ofta efterlyser mina resenärer nyheter och tips om specialresor jag ska leda. Jag har en ny spännande rundresa på gång 15 - 30 maj 2009 . Resans tema är taichi/qigong och vacker natur. Lotus Travel är som vanligt researrangör och vi har en alldeles egen taichi/qigong instruktör till vårt förfogande under hela vår rundresa - Marianne Telford, bosatt i Skåne med över 20 års erfarenhet som instruktör.
Vi börjar i Beijing med givna trotjänare som Förbjudna staden, Kinesiska muren och Sommarpalatset men tittar på dessa välkända sevärdheter med nya ögon och upptäcker delar som vanliga grupper inte besöker. Vi går utanför det vanliga turistspåret och vandrar en mil på muren, besöker ett daoisttempel och tittar på nya saker som Beijing har att erbjuda så här efter OS 2008.
Efter Beijing bär det av till Chengdu, Kinas "pandahuvudstad". Här bor vi i de tibetanska kvarteren och upplever både Chengdus berömda tehuskultur, pandor och kattbjörn, Sichuan opera, tibetanskt smörte och jakgryta och kryddstark sichuanmat.
Vi fortsätter i den sichuanesiska världen bort till Leshan där vi beskådar världens största Buddha. Därefter bär det av till det heliga buddhistberget Emei där vi tillsammans med andra besökare och pilgrimer går på stigar mellan bambudunge, paviljong och tempel och övernattar i enkla tempelhärbärgen. Vi tillbringar cirka tre dagar på berget och avslutar med att ta oss upp på toppen där vi får se om vi kan skåda enda bort till dem tibetanska bergen i västra Sichuan.
Efter dessa enkla dagar i buddhisms värld och tempelprakt flyger vi till Guilin där vi åker flodbåt på det sagolika Lifloden och sedan bor ett par nätter i mysiga Yangshuo. På dagen cyklar vi bland risfält och sockerstoppsberg och besöker små byar och bondefamiljer.
Efter Yangshuo bär det av igen tillbaka till Beijing för en sista dag som brukar ägnas åt shopping!
Och självklart, varje dag har vi gedigen undervisning i taichi och qigong, nivå nybörjare, så alla är välkomna. De som inte vill delta i undervisningen kan erbjudas annat under tiden. Då vi kommer att gå väldigt mycket under resan förutsätts god kondition av alla deltagare. 
Ni som är intresserade, kika gärna på programmet på Lotus Travels hemsida. Resan är framtagen enbart för Lotuskunder. Man kan boka direkt på hemsidan eller via telefonen. Tipsa gärna en vän/väninna som ni vet har längtat efter lite äventyr i Mittens rike!

No comments:

Post a Comment